فرزانگان

بازگشت   فرزانگان > انجمن ادیان، عرفان، فلسفه > فلسفه و منطق

پاسخ

LinkBack ابزارهای موضوع جستجو در موضوع نحوه نمایش
قدیمی 15-04-2011   #1
دوســـــت جــدیــد
امتیازها: 4,405, سطح: 1 امتیازها: 4,405, سطح: 1 امتیازها: 4,405, سطح: 1
درجه کامل شده: 99% درجه کامل شده: 99% درجه کامل شده: 99%
فعالیت: 1% فعالیت: 1% فعالیت: 1%

arghavan آواتار ها

سپاس ها: 664
سپاس شده 1,225 در 152 پست
درجه: 14
arghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud of
پیش فرض هدف از زیستن مرگ است

با سلام

این مقاله را تقریبا 2 سال پیش نوشتم و چون طولانی بود سعی کردم در حد ممکن کوتاهش کنم و امید است که با این مقاله موضوعات مهم فلسفی را با هم شروع کنیم

هدف از زندگی ، مرگ است .

شاید این جمله برای بسیاری نامتعارف باشد چون تا کنون یادگرفته ایم هدف از زندگی پرستش ، آزمایش و برخی بر این اعتقادند که نیکی به انسان و از این قشر تفکرات است در حالی که هدف از زندگی ، مرگ است .

هدف از هر آغازی رسیدن به غایت است . در فاصله بین آغاز و رسیدن به غایت ما کنش هایی را انجام می دهیم و واکنش هایی را می پذیریم ، در هستی ما روابطی با هستندگان داریم و این هستی است که هستندگان را در خود تعریف می کند . نه هستندگان ، هستی را در خود جای داده و به تعریف آن می پردازند .

این موضوع را با مثالی روشن می کنم شما سوار تاکسی می شوید این تاکسی از این خیابان به آن خیابان می رود حتی شما با فردی که کنار شما نشسته ، صحبت می کنید ولی این پیچ و خم های خیابان و صحبت شما با فرد کناریتان ، هدف شما از سوار شدن به تاکسی نیست ، شما به تاکسی سوار شده اید تا به غایت خود برسید و این غایت است که هدف را تعیین و تعریف می کند . رفتار انسان ها در هستی ، کنشی است که در هستی انجام می شود و مفهوم خود را در آن می یابد

مشتاقانه منتظرم نظراتنان را نسبت به این نوشته ببینم

شاد باشید و سربلند
ارغوان
arghavan آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
9 کاربر از پست arghavan سپاس کرده اند .
قدیمی 15-04-2011   #2
همکار مدیر تالار تاریخ
امتیازها: 113,328, سطح: 1 امتیازها: 113,328, سطح: 1 امتیازها: 113,328, سطح: 1
فعالیت: 96% فعالیت: 96% فعالیت: 96%

الهام آواتار ها

سپاس ها: 23,779
سپاس شده 32,761 در 6,757 پست
درجه: 338
الهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond reputeالهام has a reputation beyond repute

نشان ها

من تا حالا از این بعد به قضیه نگاه نکردم ولی هیچوقت هدف از زندگی و آفرینش برام مشخص نشد.خیلی راجع بهش فکر میکنم و با دیگران در این زمینه گفتگو میکنم ولی متاسفانه تاکنون به نتیجه ای نرسیدم....
خب با این فرضی که شما فرمودین،زندگی ما بیهوده نیست؟فقط به دنیا میایم که بمیریم؟!

هرگز کسی اینگونه فجیع به کشتن خود برنخواست،که من به زندگی نشسته ام

[برای مشاهده لینک و عکس ها ابتدا باید عضو شوید سپس از تمامی امکانات استفاده نمایید. ]
الهام آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
5 کاربر از پست الهام سپاس کرده اند .
قدیمی 16-04-2011   #3
دوســـــت جــدیــد

arghavan آواتار ها

arghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud ofarghavan has much to be proud of

نقل قول:
نوشته اصلی توسط الهام نمایش پست ها
من تا حالا از این بعد به قضیه نگاه نکردم ولی هیچوقت هدف از زندگی و آفرینش برام مشخص نشد.خیلی راجع بهش فکر میکنم و با دیگران در این زمینه گفتگو میکنم ولی متاسفانه تاکنون به نتیجه ای نرسیدم....
خب با این فرضی که شما فرمودین،زندگی ما بیهوده نیست؟فقط به دنیا میایم که بمیریم؟!
ممنون

دوست عزیز ! همان طور که عارض شدم بحث بر روی ابژه ای به نام زیست و زندگی است که در جهت تکامل خود حرکت می کند . اما شما که فرمودید با این دیدگاه زندگی بیهوده نمی شود این گونه جواب می دهم . بیهوده گی یا عدم بیهوده گی زندگی را ، هدف زیستن تعیین نمی کند . این نحوه زندگی است که به زیستن شکل معنا دار می دهد . در این جستار بنده سعی نمی کنم دلیل به دنیا امدن و هدف از آفرینش را به تکاپو چالش بکشم . اما با این دو سوالت بحث را می شود به جاهای جالب تری برد . اما این جمع است که یک نفر را به وجد می اورد تا بحث هایی کند . که متاسفانه دوستان به چرایی برخی مسائل کم لطفی دارند . به هر حال دلیل نوشتن این پست درگیر کردن دوستان با ego خویش بود و قصد این را ندارم که با نوشته هایم نتیجه گیری کنم . این درگیری با خویشتن خویش است که انسان را به مسائل اساسی وارد و در بحرش غرق می کند .

باز هم ممنون بخاطر حسن توجه شما

شاد باشید و سربلند
ارغوان
5 کاربر از پست arghavan سپاس کرده اند .
قدیمی 17-04-2011   #4
عـــضو جدیـــد
امتیازها: 875, سطح: 1 امتیازها: 875, سطح: 1 امتیازها: 875, سطح: 1
فعالیت: 0% فعالیت: 0% فعالیت: 0%

سپاس ها: 10
سپاس شده 14 در 3 پست
درجه: 2
yasy is on a distinguished road

هدف از زيست مرگه؟؟؟

چند وقت پيش داشتم در اين مورد فكر ميكردم و با كسي بحث....
به عنوان مثال
داشتم فكر ميكردم در مورد اونايي كه رفتن جنگيدن و شهيد شدن
به نظر من اون زمان هدف هيچ كدوم از كسايي كه رفتن جنگيدن پيروزي نبود...يعني آخر فكرم به اينجا رسيدم...
هدفشون مرگ بود.....شهادت بود
بيشترشون...پاي صحبت ها هم بشينين كسايي كه بالاخره اونجا بود و شهيد نشدن هم ميتوني متوجه بشي كه هدفشون مرگ بوده نه پيروزي
فكر ها همه پر شده بود از آرزوي شهادت.....و وعده هاي اون دنيا...
ارزش اين كارو كم نميكنم ولي واقعا هدف تك تك پيروزي بوده؟

همين آروزي مرگ و قرار دادن اون به عنوان هدف اصلي باعث پيروزي شده....
كه اين هدف كسي ديگه اي بوده...

يعني مثلا من مرگ و هدف براي خودم ميذارم كه هدف كس ديگه اي كه مثلا پيروزي باشه محقق باشه...

اينجا كه ميرسم گيج ميشم...

يعني قرار دادن مرگ به عنوان غايت اصلي ميتونه منو كمك كنه به اهدافي كه تو ذهنمه برسم؟
yasy آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
5 کاربر از پست yasy سپاس کرده اند .
قدیمی 17-04-2011   #5
دوســـــت جــدیــد

arghavan آواتار ها

نقل قول:
نوشته اصلی توسط yasy نمایش پست ها
هدف از زيست مرگه؟؟؟

چند وقت پيش داشتم در اين مورد فكر ميكردم و با كسي بحث....
به عنوان مثال
داشتم فكر ميكردم در مورد اونايي كه رفتن جنگيدن و شهيد شدن
به نظر من اون زمان هدف هيچ كدوم از كسايي كه رفتن جنگيدن پيروزي نبود...يعني آخر فكرم به اينجا رسيدم...
هدفشون مرگ بود.....شهادت بود
بيشترشون...پاي صحبت ها هم بشينين كسايي كه بالاخره اونجا بود و شهيد نشدن هم ميتوني متوجه بشي كه هدفشون مرگ بوده نه پيروزي
فكر ها همه پر شده بود از آرزوي شهادت.....و وعده هاي اون دنيا...
ارزش اين كارو كم نميكنم ولي واقعا هدف تك تك پيروزي بوده؟

همين آروزي مرگ و قرار دادن اون به عنوان هدف اصلي باعث پيروزي شده....
كه اين هدف كسي ديگه اي بوده...

يعني مثلا من مرگ و هدف براي خودم ميذارم كه هدف كس ديگه اي كه مثلا پيروزي باشه محقق باشه...

اينجا كه ميرسم گيج ميشم...

يعني قرار دادن مرگ به عنوان غايت اصلي ميتونه منو كمك كنه به اهدافي كه تو ذهنمه برسم؟
دوست خوبم ! شما از یک پارادایم می خواهی به نتیجه برسی . بحث شما یک بحث مفهومی ست و جهت بررسی یک مفهوم ، ارائه مثال و نتیجه گیری با آن مثال ، حاصل بحث مفهومی را متزلزل می کند .
چون با مثال بحث را باز کردید با همان مثال چند تا نکته را عارض می شوم تا گره های ذهنت را باز کنی .
توی بسیاری از جنگ ها نیز افراد حاضر به نابودی خویش برای پیروزی بودند اما پیروز نشدند .
بسیار بودند کسانی که حاضر بودند به خاطر اندیشه خود از جان بگذرند اما این چنین نشد ( انقلاب 57 )
حال آیا آنها به خاطر پیروزی شهید می شدند یا می جنگیدند تا فقط شهید شوند ؟ هدفشان کدام بود ؟
آیا دلیل اینکه رزمندگان باقی مانده از جنگ ایران و عراق اینگونه عاشق شهادت هستند بینششان از احساسات نشات می گیرد یا از یک تفکر عقلانی ؟

پاسخی که به خانوم الهام دادم را نگاه کنید . با توجه به اینکه در مورد هایدگر مطالعه داشتی . به زبان هایدگری این مقاله در مورد هستن است و همان طور که توی نوشته گفتم این خلاصه ای از یک مقاله است که پیش زمینه آن که در مورد مرگ و هستن بود را وارد نکردم . اگر خواستید در مورد مرگ هایدگری و هستن وی مقاله ای وارد می کنم . که بحث جالبی ست .

اما باز می گوییم بررسی هایدگر ثقیل است که خیلی بحث کردن در موردش دلزدگی در مورد فلسفه را به همراه دارد ( اگر بدانم این انجمن می آیید انجمن فلسفی را گرم می کنم تا موضوعات اساسی را باز کنیم و ذهن فلسفی به جمع دهیم )

شاد باشید و سربلند
ارغوان
5 کاربر از پست arghavan سپاس کرده اند .
قدیمی 17-04-2011   #6
عـــضو جدیـــد
امتیازها: 875, سطح: 1 امتیازها: 875, سطح: 1 امتیازها: 875, سطح: 1
فعالیت: 0% فعالیت: 0% فعالیت: 0%

سپاس ها: 10
سپاس شده 14 در 3 پست
درجه: 2
yasy is on a distinguished road

نقل قول:
نوشته اصلی توسط arghavan نمایش پست ها
دوست خوبم ! شما از یک پارادایم می خواهی به نتیجه برسی . بحث شما یک بحث مفهومی ست و جهت بررسی یک مفهوم ، ارائه مثال و نتیجه گیری با آن مثال ، حاصل بحث مفهومی را متزلزل می کند .
چون با مثال بحث را باز کردید با همان مثال چند تا نکته را عارض می شوم تا گره های ذهنت را باز کنی .
توی بسیاری از جنگ ها نیز افراد حاضر به نابودی خویش برای پیروزی بودند اما پیروز نشدند .
بسیار بودند کسانی که حاضر بودند به خاطر اندیشه خود از جان بگذرند اما این چنین نشد ( انقلاب 57 )
حال آیا آنها به خاطر پیروزی شهید می شدند یا می جنگیدند تا فقط شهید شوند ؟ هدفشان کدام بود ؟
آیا دلیل اینکه رزمندگان باقی مانده از جنگ ایران و عراق اینگونه عاشق شهادت هستند بینششان از احساسات نشات می گیرد یا از یک تفکر عقلانی ؟

پاسخی که به خانوم الهام دادم را نگاه کنید . با توجه به اینکه در مورد هایدگر مطالعه داشتی . به زبان هایدگری این مقاله در مورد هستن است و همان طور که توی نوشته گفتم این خلاصه ای از یک مقاله است که پیش زمینه آن که در مورد مرگ و هستن بود را وارد نکردم . اگر خواستید در مورد مرگ هایدگری و هستن وی مقاله ای وارد می کنم . که بحث جالبی ست .

اما باز می گوییم بررسی هایدگر ثقیل است که خیلی بحث کردن در موردش دلزدگی در مورد فلسفه را به همراه دارد ( اگر بدانم این انجمن می آیید انجمن فلسفی را گرم می کنم تا موضوعات اساسی را باز کنیم و ذهن فلسفی به جمع دهیم )

شاد باشید و سربلند
ارغوان
درسته با مثال نميشه نتيجه گيري كرد...
حاضر بودن براي از جان گذشتن براي پيروزي(اينجا هدف هنوز پيروزيه )فرق داره با اينكه هدف اصلي شهادت باشه و اين ريشه تو اعتقادات داشته باشه

سلام
كاش مقاله رو كامل تر ميذاشتين....همچين خلاصه مقاله اي باعث ميشه بيشتر فرد ذهنش بره جايي كه خودش ميخواد نه جايي كه هدف مقاله است...

بعله خيلي خيلي خوب خواهد شد اگه اين كارو بكنيد...شديدا علاقه مند به فلسفه ي هايدگر هستم تا جايي در مورد هستن و و جود از نگاه هايدگر مطالعاتي داشتم ولي چيزي در مورد مرگ از نگاهش نخوندم...
(مطمئن باشيد اگه پيشنهاد كردين بيام اينجا و اومدم تنها براي اين بود كه شديدا علاقه دارم بحث هاي فلسفي توسط شما شروع بشه و حتما دنبال خواهم كرد)
yasy آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
5 کاربر از پست yasy سپاس کرده اند .
قدیمی 16-02-2012   #7
یار همیشــــــــگی
امتیازها: 48,358, سطح: 1 امتیازها: 48,358, سطح: 1 امتیازها: 48,358, سطح: 1
فعالیت: 11% فعالیت: 11% فعالیت: 11%

deniz yildizi آواتار ها

نام کاربري قبلي : وحیده
مدرک تحصیلی : کارشناس صنایع غذایی
سپاس ها: 13,247
سپاس شده 11,893 در 2,704 پست
درجه: 126
deniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond reputedeniz yildizi has a reputation beyond repute

درود
من چون به تازگی شروع کردم به خوندن مقاله های فلسفی یه سوال برام پیش اومد
اگه به قول هایدگر مرگ هدف از زندگی به قول خود شما پس هدف از پرستش ، آزمایش و.... چیه چرا باید انجام بدیم که در کل باید بمیریم ورسیدن به اهداف چه معنی داره؟
بعد اینکه هایدگر مرگ رو پایان زندگی میدونه اگه این طور باشه در کل زندگی هیچ یعنی بیخود داریم زندگی میکنم فقط برای مردن و مسئله جبر و اختیار باید با این نظریه کلا اختیار رو حذف کنیم چون به عقیده من با این حساب ما به اجبار به دنیا اومدیم به اجبار هم از دنیا میریم حتی مثلا دوستمون تو پست بالایی گفت که تو جنگ هدفشون مرگ یا شهادت بود بازم اختیاری نداشتن که مثلا شهادت رو قبول کنند یا خیلی هاشون نمیخواستتند شهید بشن اگه این طور بود که مستقیم بدون دفاع جلوی گلوله قرار میگرفتند با این هدف که میخوان شهید بشن بازم به اجبار به شهادت میرسیدنند.
به قول الهام هدف از آفرینش و زندگی هنوز مشخص نشده و نمیتونم درک کنم که هدف از زندگی کردن مرگ باشه ممنون میشم یه چندتا منبع و کتاب معرفی کنی

چگونه سایه ی سیاه سرکشم
اسیر دست آفتاب میشود
deniz yildizi آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
4 کاربر از پست deniz yildizi سپاس کرده اند .
قدیمی 16-02-2012   #8
دوســـــت جــدیــد

arghavan آواتار ها

نقل قول:
نوشته اصلی توسط وحیده نمایش پست ها
درود
من چون به تازگی شروع کردم به خوندن مقاله های فلسفی یه سوال برام پیش اومد
اگه به قول هایدگر مرگ هدف از زندگی به قول خود شما پس هدف از پرستش ، آزمایش و.... چیه چرا باید انجام بدیم که در کل باید بمیریم ورسیدن به اهداف چه معنی داره؟
بعد اینکه هایدگر مرگ رو پایان زندگی میدونه اگه این طور باشه در کل زندگی هیچ یعنی بیخود داریم زندگی میکنم فقط برای مردن و مسئله جبر و اختیار باید با این نظریه کلا اختیار رو حذف کنیم چون به عقیده من با این حساب ما به اجبار به دنیا اومدیم به اجبار هم از دنیا میریم حتی مثلا دوستمون تو پست بالایی گفت که تو جنگ هدفشون مرگ یا شهادت بود بازم اختیاری نداشتن که مثلا شهادت رو قبول کنند یا خیلی هاشون نمیخواستتند شهید بشن اگه این طور بود که مستقیم بدون دفاع جلوی گلوله قرار میگرفتند با این هدف که میخوان شهید بشن بازم به اجبار به شهادت میرسیدنند.
به قول الهام هدف از آفرینش و زندگی هنوز مشخص نشده و نمیتونم درک کنم که هدف از زندگی کردن مرگ باشه ممنون میشم یه چندتا منبع و کتاب معرفی کنی

ممنون

حتما در این مورد هم بحث می کنیم اما الان نه . خیلی طولانی می شه چون کار چند روزه نیست

به بزرگی خودت قصور من را ببخش

شاد باشید و سربلند
ارغوان
4 کاربر از پست arghavan سپاس کرده اند .
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
مرگ, هدف, زیستن

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)

ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته
نحوه نمایش